Over Melanie Stins

Mijn eerst ervaring met administratie was toen ik op mijn 17e begon met mijn opleiding assistent accountant op het Horizon College in Alkmaar. Ik wist toen nog niet helemaal wat ik nou eigenlijk wilde worden, het jaar daarvoor was ik namelijk begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste, ik wist toen na een half jaar dat dat in ieder geval niet mijn ding was.

De opleiding assistent accountant had ik na drie jaar afgerond. Wat nu, doorleren of gaan werken. Ik koos uiteindelijk voor het laatste. 

In het begin was daar eigenlijk niet genoeg werk voor mij en in overleg heb ik toen mijn WFT diploma's (particulieren en zakelijke schadeverzekeringen) gehaald zodat ik mijn collega's van de verzekeringen kon ondersteunen bij hun werkzaamheden. 

Na een paar jaar veranderde dit, er was genoeg werk in de administratie en we besloten dat ik de werkzaamheden voor de verzekeringen weer liet vallen. Ik ging in 2018 weer een nieuwe opleiding starten MKB Belastingconsulent bij Markus Verbeek in Amsterdam. Mijn diploma mocht ik eind 2019 in ontvangst nemen en wat was ik trost op mijzelf.

Begin 2019 ben ik voor mijn partner de boekhouding gaan doen, hij heeft een eigen transportbedrijf. Dit doe ik nog steeds 1 dag in de week.

Eind 2021 heb ik besloten op te zeggen, na ruim 10 jaar (inclusief stage) was de koek op. Wat ik daarna wilde gaan doen? Geen idee. Ik was net een paar dagen 'werkloos' toen het idee in me opkwam, ik ga gewoon voor mijzelf beginnen.